Snabbfakta

  • Göteborg
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Bygg och anläggning
 • Samhällsbyggnad
 • Produktion och processteknik
 • Projektledning

Ansök senast: 2023-06-11

Projektledare inom VA med fokus på fastighetsprojekt

Publicerad 2023-05-26

Arbetsbeskrivning

Motiveras du av att driva projekt från start till mål och vill samtidigt jobba med samhällsnytta? Vi söker nu en projektledare till Kretslopp och vatten!

Här kommer du tillhöra en avdelning som arbetar med att utreda, projektera, projektleda och upphandla konsultarbeten och entreprenader inom VA. Förvaltningens verksamhet kretsar mycket kring allt som händer under jord, men denna del av teamet fokuserar på att hantera anläggningarna ovanför marken. Vi tar hand om fastigheter och anläggningar runt om i staden; allt från pumpstationer till tryckstegringsstationer, reservoarer och tunnlar.

Du som projektledare ansvarar för att hantera projekt alltifrån renovering av mindre pumpstationer till totalrenovering av vattenreservoarer. Du anlitar projektörer och byggledare och är med i projektet från uppstart och till mål. Här kommer du hantera flera projekt parallellt, men hur många beror projektens omfattning. En vanlig dag kommer du:

• Se över tidsplanering, ekonomi och tekniska aspekter i dina projekt.
• Agera beställare gentemot projektörer, entreprenörer m.fl.
• Genomföra inledande utredningar av tekniska lösningar och granska handlingar.
• Samordna och kommunicera med entreprenörer, projektörer, byggledare, projektägare m.fl.
• Agera länk mellan projektverksamheten och driftverksamheten

I sin helhet har du en beställande och kontrollerande roll med uppgift att projekten kommer framåt genom alla olika faser. Vi är idag omkring 15 medarbetare i teamet som arbetar med vattendistributionsprojekt. Enheten är uppdelad i tre olika fokusgrupper och du skulle tillhöra fokusgruppen för fastigheter/tunnlar. I den ingår idag två medarbetare som arbetar tätt ihop och som ser fram emot ännu en kollega med samma fokus. Gruppen har också ett antal konsulter som arbetar på plats på kontoret. Allt vi gör är utformat för en robust och redundant distribution och vi har alltid göteborgarnas bästa som högsta prioritet det vi gör är verkligen viktigt på riktigt. Välkommen att bli en del av oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Högskoleutbildning inom VA eller samhällsbyggnad, alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
• Erfarenhet av projektledning.
• Erfarenhet av att arbeta med betongkonstruktioner samt bergsanläggningar.

Det är meriterande om du har certifiering eller motsvarande kunskaper om XLPM. Det är även meriterande med erfarenhet av att arbeta med projektverktyget Antura.

Tjänsten är säkerhetsklassad och förutsätter godkänd säkerhetskontroll, vilket innefattar b.la. registerkontroll via SÄPO samt godkänt alkohol- och drogtest.

Vi tror att du som projektledare kan skapa tydligt definierade mål och har förmågan att omvandla dessa till konkret handling. I och med att du arbetar med parallella projekt behöver du kunna använda din tid effektivt genom att arbeta systematiskt, organiserat och metodiskt. Att du följer upp ditt arbete och säkerställer en god kvalité ser vi som en självklarhet. Som projektledare samarbetar du med många personer med olika roller och bakgrunder, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta tillsammans med andra för att nå framgång.

Övrig information

Som anställd på Kretslopp och vatten kommer du att bli krigsplacerad inom ramen för Kretslopp och vattens roll i totalförsvaret.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om Kretslopp och vatten

Kretslopp och vatten är till för göteborgarna. Vi ansvarar för att några av Göteborgs viktigaste samhällstjänster fungerar, alla dygnets timmar, hela året runt. Genom arbetet med vatten, avlopp och avfall bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle som möjliggör för göteborgarna att leva hållbart. Vår vision är ”Vi gör det lätt att leva hållbart” och vårt jobb är viktigt på riktigt.
Göteborg växer som aldrig förr. Vi arbetar med att säkra dricksvattenförsörjningen till staden genom att bygga och underhålla staden under marken. Vi påverkar och planerar för byggandet av ett Göteborg som ska klara morgondagens klimatutmaningar. Vi arbetar även med att se till att det avfall som göteborgarna genererar samlas in och behandlas på rätt sätt. Vi arbetar långsiktigt med göteborgarens medvetenhet och beteende kring kretslopp och användningen av dricksvatten.
Vi är en taxefinansierad förvaltning med stor fackkunskap med cirka 500 anställda. Inom organisationen har vi kompetens för att lösa vårt uppdrag – både när vi planerar och utför arbetet.
Delar du vår vision och vill veta mer om oss? Besök gärna www.goteborg.se/kretsloppochvatten eller följ oss på Facebook eller Linkedin.

Liknande jobb

Publicerad: 2023-05-17
 • Lund
 • Heltid
Publicerad: 2023-05-09
 • Karlstad
 • Heltid