Snabbfakta

  • Solna
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

 • Projektledning
 • Bygg och anläggning

Ansök senast: 2023-03-30

Projektingenjör

Publicerad 2023-03-10

Som projektingenjör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

I Solna håller vi på att bygga ett professionellt team av projektledare och projektingenjörer som levererar väginfrastrukturprojekt med hög kvalité till rätt pris och i rätt tid. Vi erbjuder en arbetsplats där vi justerar våra arbetssätt för att hela tiden bli vassare i våra leveranser.

Vi tror att arbetsglädjen ligger i att vi alla lyckas med våra utmaningar. Trafikverket är stolta över att nyligen ha blivit utsedda till en av Sveriges tio mest attraktiva arbetsgivare och nominerade till årets employer branding företag 2023. Med andra ord - hos oss trivs man! Vi månar om balans mellan arbete och fritid och erbjuder i denna tjänst förtroendearbetstid samt möjlighet till distansavtal som innebär att du kan arbeta upp till 40% av din arbetstid på distans.

Hos oss får du en unik möjlighet med stort eget ansvar att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med miljardbyggen. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen. Det gör vi genom att beställa hållbara, innovativa lösningar och smart infrastruktur.

Som projektingenjör är du tillsammans med projektledaren en del av projektledningsteamet. Du deltar i olika investeringsprojekt, handlägger samt följer upp projektets alla delar såsom ekonomi, tidsplanering och kvalité. I rollen ingår också att vara delaktig i upphandlingar, projekt- och byggmöten samt vara insatt i kontraktsinnehåll för konsultuppdrag och entreprenader. Som projektingenjör arbetar du även med bedömning av risker och möjligheter i projekten. Du är också en viktig del i att säkerställa att projekten genomförs enligt gällande lagstiftning och bestämmelser. Beroende på din kompetens, erfarenhet, intresse och engagemang tar du olika mycket ansvar för arbetsuppgifterna i projekten.

Hos oss har du bra möjligheter att utvecklas genom ökat ansvar i form av projekt med olika komplexitet. Vi delar hela tiden erfarenheter, förbättrar våra arbetssätt och tänker nytt. Allt med ambitionen att utveckla såväl dig som vår verksamhet.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi kan bland annat erbjuda dig:

-Ett flexibelt arbete där du får möjligheten att arbeta 2 dagar i veckan på distans

-Gott om semesterdagar. För dig som har fyllt 30 år erbjuder vi 31 semesterdagar och för dig som är över 40 år erbjuder vi 34 semesterdagar.

-Vid föräldraledighet ger vi ett föräldrapenningtillägg på 10 procent utöver den föräldrapenning som Försäkringskassan betalar.

För att lyckas i rollen har du en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du bygger förtroende och strukturerar självständigt upp ditt arbete. Utöver det har du också en god analytisk problemlösningsförmåga.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom bygg och anläggning, samhällsplanering eller projektledning, alternativt annan relevant utbildning som Trafikverket bedömer likvärdig
 • har mer än 6 månaders aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som projektingenjör eller från annan liknande roll som Trafikverket bedömer som likvärdig
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom väg och/eller järnväg
 • har aktuell och relevant erfarenhet av riskhantering där du arbetat med handlingsplaner och riskanalyser
 • har aktuell och relevant erfarenhet av arbete med tidsplanering samt med prognos- och ekonomihantering

I denna rekryteringsprocess används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester är planerade att skickas ut via mail under vecka 14. Vi använder främst mejl (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

De första intervjuerna kommer att ske via Skype och kommer preliminärt att hållas under vecka 15-16.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb