Snabbfakta

    • Stockholm

Ansök senast: 2023-06-19

Planeringsledare till Ytstridsavdelningen

Publicerad 2023-05-26

Är du en person med helhetssyn som gillar utmaningen att jobba med många intressenter i en föränderlig värld med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då är detta ett spännande jobb för dig!

Arbetsuppgifter
Som Planeringsledare arbetar du med avdelningens produktionsportfölj. Du har en central roll i produktionsflödet från beställning till leverans. Du sammanhåller och sammanställer avdelningens produktionsportfölj och ger stöd till avdelningens chefer och dess berörda projektledare. Du ansvarar  för kontaktytan mot kunden och stödjer avdelningen vid produktionsuppföljningar. Rollen som planeringsledare innebär också att du arbetar med kundavtalshantering och produktionsplanering. Du arbetar för att skapa affärsmässiga uppdrag och kundavtal samt bevaka och följa upp avtal och leveranser. Du säkerställer god kvalité och spårbarhet i de administrativa uppgifterna rörande kundavtal.  I produktionsplaneringen ingår att planera den kommande produktionen tillsammans med Försvarsmakten.  

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Du är utbildad/har examen inom teknik, administration, ekonom eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har några års erfarenhet av att planering, prognostisering, genomförande och uppföljning av produktion. Vidare har du erfarenhet av analysarbete, avtalsarbete och kundkontakt. Du har god datorvana och goda kunskaper i MS Office.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete med FMV/FM materielprocess. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med tekniska system inom försvarsområdet eller motsvarande område. Vi tror att dina kunskaper inom pedagogik kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som planeringsledare.

Som person har du god förmåga att bygga och upprätthålla relationer såväl inom som utanför FMV, du lägger stor vikt vid fungerande samarbete. Du har även en förmåga att tänka strategiskt utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi värdesätter att du är strukturerad och driver ditt arbete självständigt. Vi förväntar oss att du arbetar bra tillsammans med andra människor är kommunikativ och löser utmaningar på ett konstruktivt sätt. Du är trygg i dig själv och har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar. Som person har du en stark motivation samt agerar prestigelöst med god självinsikt. Arbetet förutsätter att du kan kommunicera obehindrat på svenska, i tal såväl som i skrift.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
Verksamhetsområde (VerkO) Marin ansvarar för nyanskaffning, modifiering och vidmakthållande av marina system som brukas av Försvarsmakten. Med professionella medarbetare genomför och utvecklar vi verksamheten tillsammans med övriga FMV samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. Marinområdet består av tre producerande avdelningar, Ytstridssystem, Undervattensstridssystem, och Amfibie-, bas- och stödsystem. Tyngdpunkten i vår verksamhet utgår från Stockholm men vi verkar även på andra orter. Vi erbjuder varierande uppgifter i en teknisk miljö som skapar nytta och värde för samhället.

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Erik Olsson, OFR/S Henry Joona, OFR/O Madeleine Lithander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Anders Nilsson på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2023-06-19. 

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb