Snabbfakta

  • Ludvika

Kategorier:

 • Elkraft och energi
 • Projektledning

Ansök senast: 2023-03-25

Planeringsingenjör till Västerbergslagens Elnät

Publicerad 2023-01-24

Om tjänsten


Västerbergslagens Elnät AB (VB Energi) söker nu en Planeringsingenjör till Ludvika eller Fagersta.
 
Vi genomför stora investeringar i våra elnät och behöver därför anställa engagerade och kompetenta medarbetare. Vi utvecklar elnätet, ansluter nya kunder, möjliggör anslutning av modern produktion och säkrar möjligheten till ökade effektuttag. Allt för att skapa förutsättningar för energiomställningen genom ett flexiblare och smartare elnät med färre strömavbrott och säkrare leverans.
 
Som planeringsingenjör får du möjlighet att projektleda Västerbergslagens elnäts investeringsprojekt i förstudiefas. Du kommer arbeta med att projektleda, kalkylera och motivera investeringsprojekt genom att ansvara för förprojektering av anläggningar med fokus på kvalitativa och kostnadseffektiva tekniska lösningar. Arbetet omfattar bl.a. upprättande av investeringskalkyler, nuvärdesberäkningar och projektbeskrivningar samt framtagande av beslutsunderlag till beslutsfattare. I rollen kommer du även arbeta med framtagande av underhållsplaner för röjnings- och ledningsunderhåll och projektleda dessa.


Din bakgrund


 • Du har akademisk utbildning inom elkraft alternativt har skaffat dig motsvarande kunskaper genom din arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av planering av elnät
 • Flytande svenska i tal och skrift
 • Du har körkort för personbil.

 

Det kan vara meriterande om du har

 • Erfarenhet av arbete med beredning eller projektledning
 • Erfarenhet av nuvärdesberäkningar och investeringskalkyler enl EBR
 • Erfarenhet av arbete med byggherrens arbetsmiljöansvar / BAS-P

 

Vi söker dig som vill ta ansvar för att driva, bygga upp och utveckla arbetet för nätplanering. Du trivs i en roll där du får arbeta verksamhetsnära både utifrån ett strategiskt och operativt perspektiv. Du arbetar strukturerat och är van att använda din analytiska förmåga för att utveckla och utvärdera olika handlingsalternativ, tekniskt och ekonomisk. Eftersom vi är ett nära och tight team värdesätter vi att du är en relationsbyggare och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.


Mer information


Vi erbjuder
En flexibel och kreativ miljö med engagerade kollegor och korta beslutsvägar. Hos oss får du möjlighet att genom din kunskap och kompetens göra skillnad för våra kunder och bidra till en hållbar samhällsutveckling. VB Energi siktar på att bli regionens mest attraktiva arbetsgivare och för detta krävs ett systematiskt arbetssätt och att arbeta med ständiga förbättringar. Vi är nytänkande och vågar testa nya grepp. Hos oss finns möjligheten att påverka vårt framtida expansiva elnät och utvecklas tillsammans med oss.

Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om våra förmåner här: https://karriar.vbenergi.se/

Placeringsort: Ludvika eller Fagersta med möjlighet till distansarbete.

Ansökan: Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 19 februari via https://careers.vattenfall.com/se/

Har du frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Per Nagy, tel: 0240-876 41. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare på Vattenfall Johan Macdonald, tel: 073 - 085 27 63.

Fackliga representanter är Aiki Rillo Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström Sveriges Ingenjörer och Ahmed Ouberri SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.
 
Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionsförutsättningar och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information gå in på www.vbenergi.se.

 


Om oss


En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation, testar och implementerar ny teknik som bidrar till en ökad leveranssäkerhet och leveranskvalitet för våra kunder.

VB Energi är en flexibel enhet med 65 anställda. Drift & Anläggning har helhetsansvaret för drift, utbyggnad, underhåll av elnätet, projekt och dokumentation. Vi består av 9 anställda.

Vi har stor frihet under ansvar och korta beslutsvägar, samtidigt som vi har Vattenfall som stor koncern i ryggen.


Liknande jobb

Publicerad: 2023-01-16
 • Göteborg
Publicerad: 2023-01-19
 • Solna
Publicerad: 2023-01-22
 • Örnsköldsvik
 • Heltid