Snabbfakta

  • Varberg

Kategorier:

 • Data och IT
 • Informationsteknik
 • IT-säkerhet
 • Automation

Ansök senast: 2022-12-27

Nu söker vi en OT/ IT-säkerhetsingenjör till Ringhals

Publicerad 2022-10-28

Om tjänsten


Brinner du för Säkerhet och Automation?

Kärnkraften behöver dig! Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? - Då är du rätt person för oss!

Nu söker vi en OT/IT-säkerhetsingenjör  till Ringhals

Vi erbjuder

 • En inkluderande arbetsplats som lägger vikt vid mjuka värden, med kollegor som värnar om varandra
 • Intressanta och varierande arbetsuppgifter inom ett snabbt växande område
 • Stora möjligheter att själv påverka arbetssätt och processer
 • Goda möjligheter till karriär- och personlig utveckling inom hela Vattenfallkoncernen
 • Interna och externa utbildningar för att bygga din kompetens
 • En trygg arbetsplats med tydliga mål och som arbetar långsiktigt
 • Flexibilitet för att möjliggöra balans mellan arbets- och privatliv

Om tjänsten

Som OT/IT-säkerhetsingenjör på Ringhals tillhör du gruppen Processnära IT vars ansvar är system- och detaljkonstruktion inom automation.

Ditt uppdrag i rollen som OT/IT-säkerhetsingenjör handlar om att tolka och omsätta de krav som ställs på vår verksamhet ur ett OT/IT-säkerhetsperspektiv. Du arbetar nära verksamheten och stöttar vid uppkomna frågeställningar, men ingår samtidigt i Vattenfalls centrala nätverk. 

Detta är en ny tjänst på Ringhals vilket ger dig unika möjligheter att själv påverka både arbetssätt och processer. Det är en fördel om du sedan tidigare har erfarenhet av arbete med ledningssystem.

Du kommer ha en central roll på Ringhals och jobba nära många olika verksamheter och kommunicera med personal på många olika nivåer i vår organisation.

Den bransch vi verkar inom ställer höga krav på säkerhet och det skapar en arbetsplats som är unik i sin karaktär. Vi har höga förväntningar på våra medarbetare, vilket också gör att Du kan ha höga förväntningar på oss som arbetsgivare. Kulturen präglas av samarbete, öppenhet och att lära av varandra för att nå våra gemensamma mål.


Din bakgrund


Vi söker dig som har bakgrund inom Automation, men som nu vill ta ett steg framåt och utforska nya områden. En förutsättning är att du har ett genuint intresse för säkerhetsfrågor, men du behöver inte nödvändigtvis ha jobbat med det tidigare.

 I denna tjänst lägger vi stor vikt vid dina kommunikativa färdigheter. Både muntligt och skriftligt. Din roll kommer att vara Ringhals-central och det är viktigt att du känner dig bekväm med att kommunicera på alla nivåer i vår organisation.

Som person är du strategisk och analytiskt lagd och arbetar självständigt med att driva projekt från idé till praktik. Du har lätt att samarbeta och på egen hand skapa de nätverk som du behöver.


Mer information


Vi erbjuder   
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.  

Placeringsort  
Ringhals

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Maria Granholm 076-1639584. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com 

Fackliga representanter  är: Patrik Harrysson Akademikerna, Eva-Lena Green - Unionen, Lars Nydén - Ledarna, Mårten Walfridsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Har vi lyckats väcka din nyfikenhet? 
Välkommen med din ansökan senast 30/11. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.  

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.  

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vi ser fram emot din ansökan! 


Om oss


Ringhals är en arbetsplats som präglas av stolthet och vi ser oss som ryggraden i den svenska energiförsörjningen. Vi har över 40 års erfarenhet av elproduktion och planerar att köra våra anläggningar under många år framöver. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.


Liknande jobb

Publicerad: 2022-11-14
 • Göteborg
Publicerad: 2022-10-30
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2022-11-23
 • Lund