Snabbfakta

  • Ludvika

Kategorier:

 • Elkraft och energi
 • Samhällsbyggnad
 • Projektledning

Ansök senast: 2023-03-26

Nätanalytiker till Västerbergslagens Elnät

Publicerad 2023-01-25

Om tjänsten


Västerbergslagens Elnät AB (VB Energi) söker nu en Nätanalytiker till Ludvika eller Fagersta.
 
Som Nätanalytiker hos oss kommer ditt huvudsakliga uppdrag vara att utföra teknisk och ekonomisk planering av elnätet på kort och lång sikt för att säkerställa att nätet har tillräcklig kapacitet och optimal struktur för att tillgodose kundernas behov samt myndighetskrav. Du kommer bl.a. att ansvara för:

 • Genomföra nätutredningar som omfattar såväl tekniska analyser som ekonomiska kalkyler
 • Utföra analys av nätets dimensionering med fokus på belastningsfördelnings- och felströmsberäkningar med hjälp av aktuella beräkningssystem (tex. PSS/E och dp Power)
 • Genomföra risk- och konsekvensanalyser i regionnätet
 • Ansvara för nätutvecklingen inom eget geografiskt område i frågor som rör stora värden som kan medföra långsiktiga och viktiga konsekvenser för organisationen och/eller industrier/samhällen.

Din bakgrund


 • Civilingenjör alt högskoleingenjör med elkraftsteknisk inriktning
 • God kompetens inom elkraftteknik och god kunskap om de bakomliggande teorier och principer
 • Yrkeserfarenhet från nätanalysarbete inom ett eller flera av nätanalysarbetets ingående komponenter
 • Kunskaper i gällande verktyg och IT system (tex. PSS/E och dp Power)
 • Elektriska beräkningar. Goda kunskaper inom lastflödes-/felströmsberäkningar, magnetfältsberäkningar och felfallsanalyser
 • Goda kunskaper inom ekonomisk kalkylering samt nuvärdesanalyser
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

 
Vi söker dig som vill ta ansvar för att driva, bygga upp och utveckla arbetet för nätanalys. Du trivs i en roll där du får arbeta verksamhetsnära både utifrån ett strategiskt och operativt perspektiv. Du är medveten om de ekonomiska aspekterna och har en förmåga att se framtida investeringar utifrån ett långsiktigt perspektiv. Med ett flexibelt arbetssätt har du lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter. Du arbetar strukturerat och är van att använda din analytiska förmåga för att utveckla och utvärdera olika handlingsalternativ, tekniskt och ekonomisk. Eftersom vi är ett nära och tight team värdesätter vi att du är en relationsbyggare och har en god samarbets- och kommunikationsförmåga.


Mer information


Vi erbjuder
En flexibel och kreativ miljö med engagerade kollegor och korta beslutsvägar. Hos oss får du möjlighet att genom din kunskap och kompetens göra skillnad för våra kunder och bidra till en hållbar samhällsutveckling. VB Energi siktar på att bli regionens mest attraktiva arbetsgivare och för detta krävs ett systematiskt arbetssätt och att arbeta med ständiga förbättringar. Vi är nytänkande och vågar testa nya grepp. Hos oss finns möjligheten att påverka vårt framtida expansiva elnät och utvecklas tillsammans med oss.

Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om våra förmåner här: https://karriar.vbenergi.se/

Placeringsort: Ludvika eller Fagersta med möjlighet till distansarbete.

Ansökan: Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 19 februari via https://careers.vattenfall.com/se/

Har du frågor kring tjänsten kontakta rekryterande chef Per Nagy, tel: 0240-876 41. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare på Vattenfall Johan Macdonald, tel: 073 - 085 27 63.

Fackliga representanter är Aiki Rillo Unionen, Per-Erik Falk Ledarna och Mikael Boström Sveriges Ingenjörer och Ahmed Ouberri SEKO. Du når dem genom växeln på 0240-876 00.
 
Vi är övertygade om att strävan efter mångfald och integration bidrar till att bygga ett mer attraktivt, effektivt, kundcentrerat och lönsamt företag. Därför välkomnar vi ansökningar från alla individer oavsett ålder, religiös tro, könsidentitet och uttryck, sexuell identitet, funktionsförutsättningar och etnisk bakgrund. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande och genomför slumpvisa alkohol- och drogtester. Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med nya dataskyddslagen, för mer information gå in på www.vbenergi.se.

 


Om oss


En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. Vi accelererar vår digitala transformation, testar och implementerar ny teknik som bidrar till en ökad leveranssäkerhet och leveranskvalitet för våra kunder.

VB Energi är en flexibel enhet med 65 anställda. Drift & Anläggning har helhetsansvaret för drift, utbyggnad, underhåll av elnätet, projekt och dokumentation. Vi består av 9 anställda.

Vi har stor frihet under ansvar och korta beslutsvägar, samtidigt som vi har Vattenfall som stor koncern i ryggen.


Liknande jobb

Publicerad: 2023-01-26
 • Stockholm
 • Heltid