Snabbfakta

    • Sundsvall
  • Heltid
  • Rekrytering

Kategorier:

  • Kemi och bioteknik
  • QA och testning
  • Produktion och processteknik

Ansök senast: 2022-01-23

Laboratorieingenjör

Publicerad 2022-01-19

En hållbar arbetsplats – en renare värld
Vi söker nu en ny kollega som Laboratorieingenjör på SCA R&D Centre. Vill du arbeta med kemiskt analysarbete inom skogsindustrin? Trivs du med att arbeta i utvecklingsprojekt och med nya metoder? Varmt välkommen med din ansökan!
 
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning
Ditt arbete är kemiskt analysarbete med uppdrag från massa- och pappersbruken samt medverkan i utvecklingsprojekt och teknisk support.
 
Som Laboratorieingenjör arbetar du främst med analyser enligt standardmetoder. Då vi arbetar i utvecklingsprojekt jobbar du även med modifiering av metoder samt ibland okända/nya typer av prover. Du kommer att arbeta med metallanalyser, extraktioner, gas- och vätskekromatografi och andra vanligt förekommande kemiska analyser, samt utvärdering och rapportering. Du ansvarar för att mål uppnås inom given tidsram.
 
Du jobbar med övrig personal med den dagliga skötseln av laboratoriet gällande bland annat instrument, införskaffning av kemikalier och förbrukningsmaterial.

Vem är du?
Du har en akademisk examen inom kemi alternativt biomedicinsk analys. Du har erfarenhet eller akademisk inriktning inom analytisk kemi. Erfarenhet från massa- och pappersindustrin är meriterande.
 
Som Laboratorieingenjör inom analytisk kemi är du metodisk och analytisk i ditt arbetssätt. Som person trivs du med att jobba med flera olika uppdragsgivare som har olika problemställningar.  Du är van att arbeta självständigt och att ta egna initiativ. Du är lösningsfokuserad och bra på att samarbeta.
 
Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
 
Din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden; ansvar, högklassighet och respekt

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserikt. Du kommer jobba i ett team med engagerande kollegor. Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA och därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt.

Vill du veta mer?
Ytterligare information kring tjänsten lämnas av Ulrika Andreasson, Manager Advanced Analytics, 060-19 30 07, ulrika.andreasson@sca.com
 
Ansvarig för rekryteringsprocessen är Alma Gustafsson, HR-specialist, 070-264 12 27, alma.gustafsson@sca.com
 
Fackliga företrädare: Maria Jonsson, Unionen, 060-19 30 19, maria.jonsson@sca.com
Martin Holmvall, Akademikerföreningen, 060-19 30 30, martin.holmvall@sca.com
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.
 
Välkommen med din ansökan snarast via www.sca.com, dock senast 2022-01-23

Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2020 ca 4 000 anställda och en försäljning på 18,4 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök www.sca.com

Fler jobb från SCA

Liknande jobb