Snabbfakta

  • Stockholm
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Data och IT
 • Informationsteknik
 • IT-säkerhet

Ansök senast: 2022-05-22

IT-specialist till cyberteknikenheten

Publicerad 2022-05-16

Säkerhetspolisen söker nu IT-specialister till cyberteknikenheten. Vill du arbeta med inhämtning och analys av nätverkstrafik, Threat Intelligence och Threat Hunt och omsätta det i förbättrad säkerhet? Vi söker dig som har bred tekniskt bakgrund inom operativsystem och nätverk och/eller specialistkompetens inom området nätverksforensik. 

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2022-05-22

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen
Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.
 
Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och djup specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Det här är ditt uppdrag
I uppdraget ingår det att inhämta och bearbeta information från nätverkstrafik samt granska tekniska spår från olika datakällor. Du ansvarar även för omvärldsbevakning och utvecklar tekniska lösningar tillsammans med teamet. Vidare kommer du att arbeta med tekniskt underrättelsearbete och förutspå olika IT-angreppsvektorer.

Du kommer att analysera skadlig kod och bearbeta Threat Intelligence för att förbättra Säkerhetspolisens möjlighet att agera på information inom cyberområdet. 

Du kommer även genomföra tekniska analyser av IT-säkerhetshändelser samt medverka vid hantering av IT-säkerhetsincidenter. 

Vi samarbetar och lär av varandra. Lagarbetet behövs för att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Händelser i omvärlden påverkar vår vardag och det är inte alltid våra dagar ser ut som vi tänkt. Ibland är det dagar med skarpt läge, hög puls och intensitet. Andra perioder är det lågintensivt framåtblickande arbete som gäller. 

Vi kan inte ta med arbetet hem eller diskutera våra uppdrag med personer utanför Säkerhetspolisen. Det gör oss bra på att stötta och ta hand om varandra.

Vi anser att omvärldsbevakning och kompetensutveckling inom området är en förutsättning för att följa med i utvecklingen. 

Din placering är i Stockholm, men resor inom och utanför Sverige kan förekomma.

De här kvalifikationerna söker vi hos dig
Vi söker dig som har ett genuint teknikintresse och har minst 2 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har antingen en bred teknisk bakgrund och/eller spetskompetens inom ett specifikt område t ex nätverksforensik.

Du har god vana av operativsystem, nätverksprotokoll och datahantering såsom programmering/scripting, databaser och filformat mm. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet från följande områden:
 • Analys av nätverkstrafik och spårning på internet
 • Threat Intelligence och Threat Hunt
 • Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete
 • Erfarenhet av utrednings- och/eller underrättelsearbete
Det här är kollegan vi söker 
Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är kreativ och motiveras av komplexa problem. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt samt kan arbeta metodiskt tills du har hittat en lösning med utmaningar som saknar facit. Arbetet utförs i nära samarbete med kollegor och det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och uppskattar teamkänslan. 

Det är viktigt att du är uthållig och kan behålla fokus, även när trycket stundtals är hårt. Det är också viktigt att du är flexibel, kan tempoväxla och snabbt ställa om fokus när det behövs.

Så hjälper vi varandra att utvecklas
Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov finns och i vilken riktning vill du utvecklas? 

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.
 
Anställningsvillkor och krav
Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. 
 
Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
 
Så tar du kontakt med oss
Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 78 75. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Så ansöker du

Du påbörjar din ansökan genom att klicka på denna länk

(Genom att klicka på länken dirigeras du till vårt ansökningsverktyg. Du kommer där att behöva ange en giltig e-postadress dit en länk till ansökan för tjänsten skickas)

Ansökan ska ha kommit in senast 2022-05-22
Rekryteringen kommer ske löpande.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering vid Säkerhetspolisen

Övrig information
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

Vi använder arbetspsykologiska tester i den här rekryteringen. 

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Liknande jobb

Publicerad: 2022-05-05
 • Luleå
 • Heltid
Publicerad: 2022-03-31
 • Göteborg
Publicerad: 2022-05-06
 • Göteborg