Snabbfakta

  • Forsmark

Kategorier:

 • Produktion och processteknik
 • Elkraft och energi
 • Projektledning

Ansök senast: 2024-01-21

Analytisk ingenjör inom Reaktorsäkerhet – Forsmarks Kraftgrupp

Publicerad 2023-11-22

Om tjänsten


Tycker du om att räkna och analysera komplex information och vill vara med att bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

 

Nu söker vi en analytisk ingenjör inom Reaktorsäkerhet till Analysgruppen på Forsmarks Kraftgrupp!

 

Om jobbet

Analysgruppen ansvarar för att utföra säkerhetsanalyser, processanalyser och eldynamiska analyser samt att utveckla analysmetoder inom respektive område. Vi ansvarar även för att följa upp anläggningens status avseende verkningsgrad och effektivitet. Arbetet innefattar därför olika typer av analyser och beräkningar utefter anläggningens behov och krav.

 

Som analytisk ingenjör inom Reaktorsäkerhet kommer du att arbeta i ett trevligt team om 12 personer tillsammans med både juniora ingenjörer och erfarna specialister.

 

Dina arbetsuppgifter:

 

 • Utveckla metodiker och modeller för analys
 • Utföra säkerhetsanalyser
 • Ansvara för och utveckla säkerhetsredovisningen
 • Utgöra kvalificerat stöd i reaktorsäkerhetsfrågor

 

Arbetet innebär att du jobbar både självständigt och i grupp, främst inom området ”Svåra haverier” kopplat till haverifenomen vid härdsmälta och anläggningarnas termohydrauliska respons.

Du kommer bl.a. att arbeta i verktygen Matlab, Python och MAAP, vilket innefattar beräkningar och analyserande. Resultaten redovisas sedan huvudsakligen i rapporter.


Din bakgrund


Vi ser att du har:

 • Civilingenjörsutbildning, gärna med inriktning mot kärnkraft, eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet inom kärnkraftsindustrin alternativt erfarenhet av analysarbete, gärna inom termohydraulik
 • Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

 

Meriterande om du har:

 • Kompetens inom APROS, MAAP, Python eller svåra haverier

 

Som person är du ansvarstagande och säkerhetsmedveten. Analyserna samt beräkningarna bygger på komplex information och därför söker vi dig med god analytisk förmåga.

 

Vidare ser vi att du är en driven person som både kan arbeta självständigt och i grupp tillsammans med andra. Du kan driva ditt arbeta framåt och räds dig inte att ta dig an nya möjligheter samt utmaningar på ett positivt sätt.

 

Vi erbjuder dig

 

Samarbete med kompetenta och trevliga medarbetare inom det intressanta området med svåra haverier, vilket inkluderar forskning och utveckling. Du får förmånen att arbeta med kärnkraft och bidra till fossilfri elproduktion i ett kompetent och lättsamt team med både bred och djup kompetens, med möjlighet att arbeta på distans i syfte att möjliggöra en bra balans mellan privat- och arbetslivet.


Mer information


Vid frågor om tjänsten hör av dig till:
Rekryterande chef Karl Jansson  072 - 451 74 12 eller Karin Eriksson 072 - 554 27 67.

 

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till:
Rekryterare Sofie Söder 070 - 237 69 26.

 

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna – Helena Arneberth, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Mia Friberg.
Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

 

Placeringsort: Forsmark

 

Välkommen med din ansökan senast den 12 december 2023.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

 

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

 

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

 

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Om oss


Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

 

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

 

UL trafikerar Forsmark med bussar som har trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

 

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida.

 

#Vattenfall

 


Liknande jobb

Publicerad: 2023-11-10
 • Göteborg
Publicerad: 2023-10-08
 • Göteborg
Publicerad: 2023-10-30
 • Stockholm