Snabbfakta

  • Forsmark

Kategorier:

 • Teknisk fysik och matematik
 • Maskinteknik
 • Elkraft och energi

Ansök senast: 2023-07-22

Ingenjör inom kärnbränsle – Forsmarks Kraftgrupp

Publicerad 2023-05-23

Om tjänsten


Vill du vara med och bidra till fossilfri energiproduktion?
Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi en Ingenjör inom kärnbränsle till gruppen Bränsleteknik på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Gruppen Bränsleteknik ger kvalificerat tekniskt stöd inom bränsle, styrstavar och kärnämneskontroll (Safeguard). Gruppen projektleder projekt inom området härd och bränsle, såsom härdändringar, bränslereparationer, styrstavsinköp och kvalificering av nya bränsletyper.

Dina arbetsuppgifter
I din roll som ingenjör inom kärnbränsle kommer du ansvara för projektledning av årliga härdändringar, inspektioner samt reparationer av bränsle. Du jobbar både i det korta och långsiktiga perspektivet.

I tjänsten ingår det utöver ovan bland annat att:

 • Planera uttransporten av utbränt kärnbränsle
 • Planera och utföra inspektioner av bränsle och styrstavar
 • Driva projekt och utredningar kopplat till bränsle
 • Genomföra omvärldsanalys i form av bevakning av relevanta konferenser och möten där erfarenheter från andra verk kan omsättas i tillämpningar för Forsmark
 • Bredda och fördjupa kunskaper inom områden där efterfrågan kan förväntas

  Hos oss får du ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Du får ta stort ansvar i en verksamhet som präglas av goda samarbeten och god kompetensutveckling.

Din bakgrund


Vi söker dig som har en högskole-/civilingenjörsexamen inom ex. energisystem, teknisk fysik, farkostteknik, maskinteknik. Vi ser att du har ett tekniskt intresse och tycker om att lösa problem.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Vi ser det som starkt meriterande om du har kunskap och erfarenhet av kärnteknisk verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper och därför är det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt och är duktig på att kommunicera så att alla förstår, både muntligt och skriftligt.

En viktig del av arbetet är att ta fram dokumentation i uppdragen, följaktligen är det viktigt att du har lätt för att författa texter och känner dig trygg i det. Du ska fungera bra i en självständig roll och det är samtidigt viktigt att du kan samarbeta med andra personer från olika delar av företaget.


Mer information


Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Carl-Magnus Boman
tfn 072-241 75 29.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Sofie Söder
tfn 070 – 829 82 58.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna – Helena Arneberth, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 12 juni 2023.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.


På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.


UL trafikerar Forsmark med bussar som har trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida


Liknande jobb