Snabbfakta

    • Södertälje

Kategorier:

  • Data och IT
  • Embedded och hårdvara
  • Systemutvecklare

Ansök senast: 2021-11-07

Function Developer, Bodywork & Visibility Systems

Publicerad 2021-10-13

Är du den nya medlemmen i vårt team, där du får stora möjligheter att påverka och ges stort eget ansvar?

Vår sektion, Main Systems, ansvarar för Scanias inbyggda chassistyrsystem med helt egenutvecklade funktioner och mjukvara. Vi arbetar agilt i tvärfunktionella team med samlokaliserad kompetens med stort inflytande på vårt arbetssätt och innehåll.

Vi söker en ny teammedlem till gruppen, Bodywork & Visibility Systems (ESMB). Gruppen ansvarar för utveckling av två inbyggda system och tillhörande användarfunktioner. Inom vårt ansvarområde ryms bland annat funktionalitet för exteriör belysning, ett flexibelt gränssnitt mot tredjeparts applikationer och styrning av fordonets kraftuttag (PTO). Gruppen är sammansatt av personer med olika bakgrund och inriktning inom funktionsutveckling, programmering och testning, där alla har ett stort engagemang för att teamet ska leverera bra affärsvärde på ett effektivt sätt.

På gruppen har vi flera intressanta utmaningar framför oss för att Scania fortsatt ska vara en del av lösningen för framtidens hållbara transportsystem.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som funktionsutvecklare kommer du att ha många tvärfunktionella kontakter, med olika delar av företaget. Du kommer att kunna vara med i allt från de första penseldragen på nya funktioner till att förvalta och förbättra befintliga funktioner samt att anpassa dessa mot de tekniska trenderna inom vår bransch (elektrifiering, IoT och autonomi). Arbetet sker i nära samarbete med dina mycket duktiga kollegor i gruppen. Arbetsuppgifterna kan variera mellan att ta fram krav för våra användarfunktioner, ta fram tekniska lösningar för våra funktioner och tester av dessa i fordon.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet från systemutveckling av inbyggda system. Du har jobbat med implementation, test, funktionsutveckling eller liknande områden och är redo för nästa steg i karriären. Du är van vid att systematiskt utveckla funktioner och arbetar tillsammans med teamet för att säkerställa en komplett leverans i varje sprint.  Du tar kontinuerligt en aktiv del i vår strävan att hela tiden bli lite bättre.

Du är civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet. Du är en driven och kommunikativ person som är intresserad av att utvecklas vidare i din roll. Vi ser även att du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och har ett intresse av att arbeta med agila metoder. Erfarenhet av systemering, systemutveckling, funktionsutveckling, styrsystem, testning eller agila metoder är meriterande.

För mer information

Kontakta gärna Markus Svensson, gruppchef ESMB, 08-553 89 068.

Ansökan

Sök via www.scania.com/jobb senast den 7:e november. Jobbid 20214626. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval kommer att ske löpande.

 

Liknande jobb

Publicerad: 2021-10-11
  • Göteborg
  • Heltid
Publicerad: 2021-10-04
  • Stockholm