Snabbfakta

    • Stockholm
  • Heltid
  • Rekrytering

Kategorier:

  • Medicinteknik

Ansök senast: 2021-12-13

Farmaceut som sakkunnig till ApoEx dosverksamhet

Publicerad 2021-10-14


Är du en kvalitetsinriktad och erfaren farmaceut som vill ta nästa steg i din karriär? ApoEx söker nu en farmaceut som Sakkunnig till vår verksamhet inom maskinell dosverksamhet för slutenvårdsdos i Bromma. Tjänsten innebär att, efter formellt godkännande av Läkemedelsverket arbete med, och ansvar för, kvalitetsrelaterade uppgifter enligt gällande regelverk för vår verksamhet inom maskinell slutenvårdsdos till regionen. Trivs du i en miljö som präglas av driv, gemenskap och inställningen att ingenting är omöjligt? Följ med oss på vår resa! Vi utvärderar ansökningar löpande och välkomnar din ansökan redan idag!

Om tjänsten
I tjänsten som sakkunnig ingår arbetsuppgifter såsom: • Ansvara för att dosverksamheten bedrivs i överensstämmelse med gällande regelverk inkl. krav på egenkontroll och med god kvalitet utifrån gällande avtal om försörjning inom slutenvårdsdos • Utreda avvikelser samt initiera, genomföra och följa upp åtgärder. Sammanställa avvikelser, analysera trender samt återkoppla till medarbetare och chefer på enheten. Rapportera allvarliga avvikelser till Läkemedelsverket. • Vara den lokala dosenhetens kontaktperson med Läkemedelsverket. • Implementera nya och uppdatera kvalitetsrutiner och instruktioner samt ansvara för att ta fram lokala instruktioner. • Medverka vid kvalitetsrelaterade delar i samband med introduktion av nya medarbetare och säkerställa att de tagit del av aktuella kvalitetsrutiner. • Ge råd och stöd i bedömningar och frågeställningar i verksamhetens kvalitetsarbete samt initiera vid behov lokala kompetensutvecklingsinsatser kopplat till kvalitetsarbetet. • Identifiera förbättringsmöjligheter i verksamheten, samt beskrive och återkoppla dessa till processägare och chefer. • Arbeta aktivt för att den lokala verksamhetens kvalitetsmål uppfylls samt bidra till att företagets övergripande kvalitetsmål uppnås. Del av tjänsten som sakkunnig innebär också att medverka i den dagliga verksamheten. Som sakkunnig rapporterar du till Driftchefen Farmaci, DOS & Kundsupport.

Vem är du?
Vi söker dig som är farmaceut (Leg. Apotekare eller Leg. Receptarie) med minst två års arbetslivserfarenhet från dosverksamhet varav minst 1 år med kvalitetsrelaterade uppgifter. Det är meriterande om du tidigare varit Sakkunnig inom dosverksamhet eller Läkemedelsansvarig på apotek eller arbetat med kvalitet inom annan reglerad verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar in i vårt team. Det är lika viktigt att kunna samarbeta och kommunicera som att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Vidare har du ett starkt personligt ledarskap, hög integritet och känner dig trygg i att agera kravställare på ett sätt som främjar samarbete och verksamheten i helhet. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är ett krav samt att du som person är öppen, driven och noggrann. Vi ser gärna att du även är lyhörd, nyfiken och välkomnar förändring. Om du är den vi söker, så längtar vi efter att arbeta med dig!

Om verksamheten
ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra vården. Sedan dess har vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner avseende försörjning av läkemedel och förbrukningsmaterial. Verksamheten kännetecknas av kunddriven innovation och attityden att ingenting är omöjligt. Vill du utvecklas med oss? Läs mer om ApoEx på www.apoex.se

Liknande jobb