Snabbfakta

    • Oskarshamn

Kategorier:

  • Data och IT
  • Teknisk fysik och matematik

Ansök senast: 2021-11-30

Examensarbete 30 hp, Kvalitetsavdelningen – Mätsystem för hytter i montering

Publicerad 2021-10-15

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började sin Scaniakarriär med sitt examensarbete.

 

Bakgrund

En majoritet av våra kvalitetskontroller består idag av manuella inspektioner i form av översyn eller kontroll med hjälp av tolkar vilket innebär att vi "bara" har attributdata. Vi saknar mätdata i mängd så att vi kan se trender och variationer på vår produkt här i monteringen och en tydlig koppling till förbättringsarbete i produktion.

 

Mål

Syftet med examensarbetet är att skapa beslutsunderlag för att kunna ta fram rätt arbetssätt för hur vi ska ta hand om data och skapa förbättringar. Beslutsunderlaget ska också hjälpa oss att styra vår process och välja rätt utrustning för att ta nästa steg i kvalitetstrappan.

 

Uppdragsbeskrivning

  • Nulägesanalys - vad finns i inkorgen
  • Ta fram förslag på vilken utrustning som kan, med så få resurser som möjligt, få ut så mycket rätt mätdata som möjligt.
  • Föreslå flera processer för att ta hand om mätdata till förbättring i produktion (ska innehålla plus- och minuslista).

 

Redovisning sker genom överlämnande av slutrapport och en slutpresentation.

 

Avgränsning

Uppdraget kräver att mycket av arbetet utförs på plats vid Scanias hyttmontering i Oskarshamn.

 

Utbildning/linje/inriktning

Civilingenjör. Mätteknik och goda kunskaper inom Artificial Intelligence anses meriterande.

 

Ytterligare information

Antal studerande: 2

Startdatum för exjobbet: Januari 2021

Beräknad tidsåtgång: Ca 20 veckor

Scania tillhandahåller kontorsplats och dator under uppdragstiden.

 

Kontaktpersoner och handledare

Gruppchef Johan Mårtensson, 0491-765712, johan.martensson@scania.com

Gruppchef Marie Samuelsson, 0491-765225, marie.samuelsson@scania.com

HRBP Stefan Helander, 0491-464183, stefan.helander@scania.com

Ansökan

Din ansökan skall innehålla CV, personligt brev och betygskopior. Vi kommer under denna rekryteringsprocess hantera ansökningarna löpande. Uppdragen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

 

Ansökningsperiod:
2021-10-15  –  2021-11-30

Om Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. I Oskarshamn finns produktionen av lastbilshytter till Europa. Färdiga hytter skickas till Scanias chassiverkstäder för slutmontering i Södertälje, Nederländerna och Frankrike. Hyttfabriken består av verkstäderna: Pressverkstad, Karossverkstad, Grund- och Täcklacksmåleri samt Monteringsverkstad. För att flödet ska fungera krävs också en organiserad och fungerande logistik.

 

Liknande jobb

Publicerad: 2021-10-10
  • Lund