Snabbfakta

  • Borlänge
  • Solna
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

 • Data och IT
 • Informationsteknik
 • Samhällsbyggnad

Ansök senast: 2021-12-10

Erfaren Funktionsledare till ERTMS System

Publicerad 2021-11-22

Som Funktionsledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

I rollen som funktionsledare ansvarar du för att leda fyra utvecklingsuppdrag med som vardera leds av en uppdragsansvarig projektledare. Sammanlagt ingår ca 20 - 25 medarbetare i funktionen, bestående av bl a tekniska specialister, projektingenjörer, säkerhetshandläggare.

Inom projekt System leds utvecklingen av ERTMS-systemen samt avsluta utvecklingen av s.k. konventionella signalsystem.

Utvecklingsarbetet följer vår process och inleds med upphandling av utvecklingsarbetet av våra två leverantörer, Hitachi Rail STS och Alstom, enligt de krav som definieras i projektet. Du ansvarar för styrning och uppföljning av leverantörernas arbete, som avslutas med en leverans av ett färdigutvecklat system. Arbetet har ett stort teknikinnehåll och avser utveckling av mjukvara med högsta säkerhetsklass (SIL4).

Du kommer att ingå i ERTMS Systems ledningsgrupp, där du bidrar till utveckling och effektivisering för hela projektet. Om du är en person som trivs och motiveras av att verka i en miljö som präglas av höga krav på systematik och säkerhet så är rollen som funktionsledare hos oss något för dig!

Vem är du?

Du drivs av att hitta bästa möjliga lösningar för att uppnå goda resultat. Du är noggrann och strukturerad som person, vilket avspeglas i ditt arbete. Dina arbetsuppgifter kommer ställa krav på en god samarbetsförmåga och analytisk förmåga.

För att lyckas i arbetet behöver du även besitta goda ledaregenskaper.

Vi söker dig som

 • har Civilingenjörsexamen med lämplig teknisk inriktning alternativt annan utbildning som vi anser vara motsvarande
 • har flera års aktuell erfarenhet som projektledare från IT-nära utvecklingsprojekt med säkerhetsinslag (SIL-2 eller högre) eller järnvägsprojekt inom trafikstyrning
 • har kunskap och erfarenhet av arbete enligt CENELEC
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

 • har kunskap och erfarenhet av Trafikverkets TSS-process

Placeringsort: Solna eller Borlänge

Urvalstester är en del av den här rekryteringsprocessen.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi flera av Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb

Publicerad: 2021-10-31
 • Göteborg
 • Heltid
Publicerad: 2021-09-28
 • Malmö