Snabbfakta

  • Borlänge
 • Heltid
 • Konsultuppdrag

Kategorier:

 • Data och IT
 • Informationsteknik
 • Samhällsbyggnad

Ansök senast: 2021-12-12

Enhetschef verksamhetsstyrning till Väg IT

Publicerad 2021-11-22

Som enhetschef på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Har du ett stort intresse för verksamhetsutveckling och tycker om att arbeta framåtriktat tillsammans med andra? Då kanske du är vår nya chef!

Vi söker nu en chef till enheten Verksamhetsstyrning inom avdelningen Väg IT. Enheten ansvarar för att leda och samordna arbetet för avdelningens lång- och kortsiktiga planering, arkitektur, kvalitet på leveranser, lokala arbetssätt, ledningsstöd, revisioner, remisser samt riskhantering.

Väg IT är en avdelning inom verksamhetsområdet IKT (Informations och kommunikationsteknik) och vi är ca 40 medarbetare. Vi jobbar framför allt med tekniknära förvaltning och it-lösningar kopplat till vägtrafiksystem. Leveranserna innefattar exempelvis systemutveckling, drift och förvaltning av system för att hantera kunskapsprov, planering av vägtrafik, vägtrafikledning och olika varianter av trafikinformation.

Som chef hos oss har du en bred roll, du rör dig mellan att vara strategisk och operativ. Du har leverans-, budget-, och personalansvar för din enhet. På enheten finns bl a verksamhetsutvecklare samt avdelningens IT-arkitekter. I din ledarroll coachar och ansvarar du för 8-10 medarbetare. Du rapporterar till avdelningschefen och är en del av avdelningens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till utveckling av både avdelningens och verksamhetsområdets leveranser. Ett visst resande kan komma att ingå i tjänsten.

Vem är du?

Som ledare drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och har förmågan att angripa utmaningar kreativt och med öppet sinne. Du utmanar men skapar samtidigt en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning inom IT om minst 180 hp alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig
 • har aktuell arbetslivserfarenhet av rollen som chef och är van att arbeta i en ledningsgrupp
 • har erfarenhet av systemutvecklingsprojekt och/eller förvaltningsuppdrag inom IT-området
 • har praktisk erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av IT-förvaltning utifrån en tillgångsförvaltningsmodell
 • har erfarenhet av agila arbetssätt

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Placeringsort för tjänsten är Borlänge.

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Intervjuer är planerade att genomföras via skype den 13-14 januari.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Liknande jobb

Publicerad: 2021-11-16
 • Göteborg
 • Heltid