Snabbfakta

  • Tranås
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Bygg och anläggning
 • Samhällsbyggnad
 • Lantmäteri
 • Chefer och ledare

Ansök senast: 2022-12-11

Enhetschef Parkverksamheten

Publicerad 2022-11-24

Park- och griftegårdsavdelningen är en avdelning inom samhällsbyggnadsförvaltningen som ansvarar för parker, natur, skogsbruk, kolonilotter och begravningsverksamhet.

Parkverksamheten ansvarar för anlagda parker, lekplatser, kommunens skogar, naturreservat och vattendrag samt uthyrning av kolonilotter i Stoeryd, Fällan och Hjälmaryd. Griftegårdsenheten är huvudman för begravningsverksamheten i Tranås kommun, vilket innefattar drift av sex kyrkogårdar och krematoriet. Arbetet sker i enlighet med Tranås kommuns Strategi förhållbar utveckling 2020-2023, Kommunvision 2040 och andra beslutade styrdokument som berör avdelningen.

Avdelningen består av en centraladministration med en avdelningschef, en landskapsarkitekt och två administratörer samt de två verksamheterna park och grift, med en enhetschef per verksamhet. Totalt är det 25 tillsvidareanställda och 8 säsongsmedarbetare på park- och griftegårdsavdelningen.

ARBETSUPPGIFTER
Som parkchef engagerar, motiverar och leder du medarbetarna i det dagliga arbetet. Du är arbetsgivarens företrädare och har ansvaret för personal, ekonomi, verksamhet samt omvärldsanalys inom ditt ansvarsområde. Du förväntas leda och utveckla verksamheten utifrån vår värdegrund Ledstjärnan, vår ledningsmodell och mandatperiodens utvecklingsstrategi.

Du ansvarar för drift- och underhåll samt ny- och ombyggnation av gröna strukturer, samt att företräda verksamheten i olika projekt där samarbete sker med entreprenörer eller internt inom kommunen.  

Du är självgående, strukturerad och en trygg ledare som handlar i enlighet med fattade beslut. Du innehar förmågan att driva processerna med ekonomisk medvetenhet och förväntas upprätta digitala strukturer, skötselplaner och rutiner och implementera dessa i verksamheten.

Du kommer att vara underställd avdelningschef Park och griftegård.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har erfarenhet av arbete på i parkmiljö eller liknande och har god kunskap om trädgårds- och markanläggning. Du har högskoleutbildning som landskapsarkitekt, trädgårdsingenjör, trädgårdsmästare eller liknande, alternativt lång relevant yrkeserfarenhet och innehar motsvarande kompetens. Du har dessutom erfarenhet av arbetsledning. Det krävs att du är en god administratör och har kunskap om schemaläggning och bemanning. Du är i övrigt väl förtrogen med Officepaketet och modern teknik samt digitala processer. Du har förmåga att kommunicera och samverka med såväl interna som externa aktörer. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Det är av stor vikt att du har god samarbetsförmåga samt lyssnar och kommunicerar på ett lyhört sätt. En del av uppdraget kan vara framläggning av information till större grupper av allmänhet, tjänstepersoner och politiker. Du behöver därför kunna uttrycka dig väl i svenska, i tal och skrift.

Meriterande är kunskap gällande skogsverksamhet och entreprenadverksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B Körkort är ett krav för tjänsten.

Beredskap ingår om så arbetsgivaren önskar.

ANSTÄLLNING
Tillsvidare, 100 %.            

Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer kan komma att ske löpande

LÖN
I Tranås kommun tillämpar vi individuell lönesättning.

FACKLIGA REPRESENTANTER                         
Fackliga representanter nås via Tranås kommuns växel 0140-681 00.

ANSÖKAN
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Tranås kommun använder vi rekryteringsverktyget Talent Recruiter. Vi ber dig därför skicka in din ansökan via Talent Recruiter genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Välkommen med din ansökan!

Fler jobb från Tranås Kommun

Liknande jobb

Publicerad: 2022-11-18
 • Sundbyberg
Publicerad: 2022-11-11
 • Malmö
Publicerad: 2022-11-01
 • Stockholm