Snabbfakta

  • Grindsjön
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Design och produktutveckling
 • Data och IT
 • Projektledning

Ansök senast: 2021-11-19

Driven teknisk projektledare

Publicerad 2021-10-14

Vi söker dig som är intresserad av arbeta i och leda tekniska projekt och som gillar att vara i varierande miljöer, från labb och försöksplatser till sjön eller under ytan. Enheten för framdrivning och undervattensvapen vid FOI söker dig som är högskoleingenjör eller har annan relevant teknisk utbildning. Du kommer främst att arbeta inom tillämpningsområdena ammunitionssäkerhet, undervattensvapen och framdrivning.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?
Du kommer att ingå i en grupp som bedriver forskning och provning inom försvarsområdet, främst på uppdrag av Försvarsmakten och FMV men även industri och utländska uppdragsgivare förekommer. Nu söker vi en medarbetare som kan stödja oss i den experimentella verksamheten och även ägna sig åt projektledning av uppdragen. Arbetsuppgifterna inkluderar att föra dialog med uppdragsgivarna och formulera innehållet i uppdragen samt resursplanering och kostnadskalkylering. Planering, ledning och uppföljning av verksamheten leder vidare till att författa rapporter och presentera resultaten för uppdragsgivarna.

Har du den kompetensprofil vi behöver?
Du är högskoleingenjör eller har motsvarande relevant teknisk utbildning

Du har dokumenterad erfarenhet av att leda personal, gärna i projektorienterat arbetssätt.

Du bör ha god kännedom om Försvarsmaktens verksamhet och vapensystem

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Därför är det viktigt att du är en lagspelare som trivs att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och kan kommunicera väl. Goda ledaregenskaper är viktigt för att lyckas i rollen som projektledare. Då du sannolikt behöver använda bilen i ditt arbete behöver du ha B-körkort.

Vad erbjuder vi dig?
Arbetsuppgifterna är diversifierade och ett tekniskt intresse, parat med en vilja att skapa nytta för uppdragsgivarna är viktigt. Vi arbetar även med internationella kontakter så goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift är nödvändigt. Resor både inom och utom riket är en naturlig del i arbetet.

Du kommer att arbeta på enheten Framdrivning och undervattensvapen som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://www.foi.se/jobba-hos-oss.html

Vill du vara med och söka svaren för en säkrare värld?
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 19 november.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Malin Kölhed. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (Saco-S) och Magnus Lindström (OFR/S-ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är säkerhetsklassad krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § Säkerhetsskyddslagen.

Liknande jobb

Publicerad: 2021-10-05
 • Lund
Publicerad: 2021-09-14
 • Stockholm
 • Heltid
Publicerad: 2021-09-05
 • Lund