Snabbfakta

  • Kista

Ansök senast: 2023-07-25

Data Processing Engineer

Publicerad 2023-05-26

Syntronic satsar stort och söker nu ett gäng kunniga Data Processing Engineers inom databehandling och algoritmer som vill arbeta på plats hos en av våra kunder inom försvarsindustrin!

Här ges du en unik möjlighet att utvecklas med likasinnade kollegor och bygga stark kompetens inom databehandling och algoritmer. 

Du kan göra avtryck i teknikhistorien tillsammans med oss.

Din nya konsultroll som Data Processing Engineer innebär att du tillsammans med ett team av specialister och utvecklare, tillsammans ansvarar för databasoptimeringar och/eller bearbetning av stora datamängder. 

Teamet ansvarar även för design, implementering och test av mjukvaran samt support för utvecklingsmiljön.

I din nya roll som Data Processing Engineer hos oss får du bland annat arbeta med:

 • Signalbehandling
 • Säkerhetskritiska applikationer
 • Algoritmer
 • Java Swing
 • System testing
 • Eclipse

Vi söker Data Processing Engineers till oss som:

 • Har en civil- eller högskoleingenjörsexamen
 • Har 3+ års erfarenhet av liknande position
 • Goda kunskaper inom signalbehandling
 • Kan kommunicera flytande på svenska och engelska.

Vi arbetar för en jämn könsfördelning och ser gärna kvinnliga sökande.

Att vi är ett team är vår styrka, därför ser vi gärna att du arbetar på plats med oss på kontoret, när du inte behövs hos någon av våra kunder förstås!

Vilka personliga egenskaper är viktiga i en Data Processing Engineer roll hos oss?

För att lyckas i rollen som Data Processing Engineer ser vi att du har god förmåga att kommunicera, vara självgående och kan ta dig an roliga problemställningar i arbetet. 

Det är såklart även viktigt att du kan fungera bra i grupp och i samarbete med kollegor samtidigt som vi ser att du har ordning och reda i arbetet.

Tillsammans med dina kollegor har du fokus på att leverera de bästa lösningarna till vår kund, att vara kreativ och idérik kan vara en bra egenskap. Självklart har du ett stort teknikintresse och en vilja att utmana det som är tekniskt möjligt.

Vi erbjuder

”Storslaget! Ett riktigt bra gäng!” Så svarade en medarbetare som blev ombedd att beskriva Syntronic. Hos oss blir du en del av en härlig gemenskap. Du arbetar med spännande projekt tillsammans med kollegor som delar dina intressen. Här har du stora möjligheter att växa i den riktning som du själv önskar.

Vi beskrivs ofta som en platt organisation som har högt i tak. Här kommer din röst att höras och dina idéer att lyssnas på. Vi vet att livet består av mer än jobb och värnar om att du ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Därför erbjuder vi flextid och frihet under ansvar. Vi gör också roliga saker tillsammans efter arbetsdagens slut – allt från olika sportaktiviteter till afterwork-event mm.

Den del av livet som består av jobb tycker vi ska vara rolig, spännande och utvecklande. Du erbjuds regelbundna karriärutvecklingssamtal och är välkommen att delta i våra interna workshops. För att du ska må så bra som möjligt ger vi dig ett fördelaktigt paket med förmåner och försäkringar.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, som ska vara oss tillhanda senast 23 juni. Vi arbetar med löpande urval.

Av kommunikation- och kvalitetssäkringsskäl ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt via vårt system och inte via e-post.