Snabbfakta

  • Stockholm
 • Heltid
 • Rekrytering

Kategorier:

 • Data och IT
 • Informations- och kommunikationsteknik
 • Informationsteknik
 • IT-säkerhet
 • Teknisk fysik och matematik

Ansök senast: 2022-01-30

Är du den kryptolog som tar fram framtidens cybersäkerhetslösningar?

Publicerad 2022-01-20

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet

Varje gång du använder internet eller mobilen är du beroende av internationellt överenskomna tekniska standarder som skyddar din information och verifierar din identitet. FRA bidrar till internationell standardisering på cybersäkerhetsområdet och just nu söker vi en person för att förstärka det arbetet.

Du kommer att tillhöra avdelningen för cyberverksamhet.  Avdelningen bidrar till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp från utlandet hos samhällsviktiga verksamheter i Sverige samt med underlag till underrättelserapporteringen. Du kommer att arbeta vid kryptokontoret som har i uppdrag att stödja både signalunderrättelse- och cybersäkerhetsverksamheten med lösningar på kryptologiska utmaningar.

Ditt uppdrag
Du kommer att analysera och utveckla kryptografiskt säkra protokoll för att bidra till internationella cybersäkerhetsstandarder. Förutom att delta i standardiseringsorgan kommer du att samarbeta med andra internt på FRA och med andra myndigheter. Du kommer att identifiera och driva standardiseringsfrågor av nationellt intresse.

Du kommer till en kreativ miljö med en mångfald av specialister inom kryptologi, matematik och IT. Arbetet kommer att bedrivas i en mindre arbetsgrupp i kombination med många interna och externa kontakter. Resor ingår i tjänsten.

Du kan
Vi söker dig som har en akademisk examen inom naturvetenskapligt, datalogiskt eller annat tekniskt område. Du har en längre erfarenhet inom IT- och nätverkssäkerhetområdet samt grundläggande kunskaper i kryptologi.

Alternativt har du en forskarutbildning inom naturvetenskapligt, datalogiskt eller annat tekniskt område, eller motsvarande.

Erfarenheter inom standardisering på cybersäkerhetområdet eller erfarenheter från telekomsektorn är meriterande. Du behöver ha erfarenhet inom programmering.

Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Du är
I din roll behöver du specialisera dig på specifika områden och samarbeta inom dessa med andra, både internt och externt. Du kommer att ställas inför utmaningar som kräver problemlösning och uthållighet.

Det är en fördel i arbetet om du kan lyssna, kommunicera och ta egna initiativ till att driva frågeställningar. 

Om FRA
FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Anna Tihinen på telefon 010-557 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-01-30.
Referensnummer 3558/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Fler jobb från FRA

Liknande jobb

Publicerad: 2021-12-20
 • Göteborg
Publicerad: 2021-12-21
 • Borlänge
 • Heltid