GKN Aerospace

Lediga jobb GKN Aerospace


Är du ute efter nya karriärsutmaningar? Hos oss på Ingenjörsjobb.se kan du hitta en mängd lediga ingenjörsjobb över hela Sverige. Nedan hittar du lediga jobb hos GKN Aerospace du kan söka just nu. Du kan även läsa om vad du som arbetstagare kan förvänta dig när du arbetar för GKN Aerospace. Klicka på den gula knappen ”läs mer” för att läsa mer om tjänsten för att hitta information om placeringsort, befattning och ansvarsområden samt vilka kvalifikationer som eftersöks. Hittar du ett eller flera lediga jobb hos GKN Aerospace du vill söka kan du göra din ansökan direkt via en länk i respektive annons.

GKN Aerospace Sweden ingår i GKN Aerospace, som tillverkar motorkomponenter, flygplansstrukturer, kabinfönster, kablage och mycket mer till många av världens flygplan. Företagen i Aerospace-divisionen som arbetar med delar till flygmotorer bildar tillsammans Engines och vid vår anläggning i Trollhättan utvecklar och tillverkar vi avancerade delar till motorer för flygplan och rymdraketer. Vi arbetar även med motorunderhåll.

De har produktionsanläggningar i Trollhättan, Kongsberg (Norge), Mexiko och USA. De har också ett ingenjörskontor i Bangalore, Indien och kontor i Stockholm (Public Affairs) och i Göteborg. Huvudkontoret för Engines ligger i Trollhättan, och där arbetar ca 2000 personer.

Forskning
Forskning och utveckling är en stor del av deras verksamhet. Flygindustrin står inför stora utmaningar framöver, inte minst miljömässigt, där deras lättviktsteknologier bidrar till minskad bränsleförbrukning och därmed lägre utsläpp. De teknologier dem utvecklar är ofta kopplade till avancerad tillverkningsteknologi och kan minska vikten på motorstrukturer med 15-30%.

GKN Aerospace arbetar långsiktigt tillsammans med universitet, högskolor och forskningsinstititut. De har i storleksordningen 50 doktorander i olika forskningsprojekt runt om i Sverige. En viktig samarbetspartner är Högskolan Väst och Produktionstekniskt Centrum (PTC) på Innovatum i Trollhättan.